Emma is geboren op 7 juni 1988. Zij groeide op met veel muzikaliteit aan huis en bracht veel tijd door in de studio van haar vader, gitarist Pieter Nanne. Emma droomde van kleins af aan al over een carrière als zangeres.

Gaandeweg ontwikkelt zij zich muzikaal en theatraal door viool-, zang-, en balletlessen en betreed al vroeg de plek waar zij zich helemaal thuis voelt: het Podium. Emma wordt aangenomen op het Conservatorium richting Muziektheater en studeert in 2013 af.

Emma creëert samen met haar vader de intiemste concerten, van het theatrale kleinkunst- tot het lyrische Ella Fitzgerald repertoire. Als leading lady staat ze voor de BigBand Seabreeze. En als kers op de taart, heeft ze in 2015 kennis gemaakt met hetgeen wat haar hart sneller doet kloppen, jazz muziek uit de jaren ‘20. Ze vertolkt de show ‘Dream a little dream’, dit jaar te zien op DJAZZtv, samen met de Andors Jazz Band, Een ervaren orkest met bijzondere kwaliteiten en prachtige arrangementen. Maakt het plaatje compleet.

Naast het zingen speelt Emma vanaf september 2016 in de Theaterstukken ‘Loser 2.0’ en ‘Shame & Share’. Onder leiding van Stichting Theaterhart met als regisseuse Yu Lan Leffers. Deze organisatie maakt voorstellingen met een maatschappelijk doel, zoals cyberpesten. Emma vertolkt hier de rol van scholiere op de middelbare maar vind zich vooral in het afwisselen van de verschillende typetjes en karakters.

In 2016 is ze aangenomen voor het koor Prestige Pro, onder leiding van Ton van Diepen. Dit showkoor zet zich in voor tv optredens, concerten, backing vocals en opnames.